Welcome la Nea' Ion!

Despre Autor

Zambeste. Asculta. Fii deacord. Apoi fa tot ce vrei tu!

Cauti ceva?

Urmariti blogul si autorul!

21 martie 2010

Previziunile pentru anul 2020

Preoții încep să creadă

La inițiativa unui grup de doamne evlavioase, s-a înființat Liga „Preoții Credincioși din România“ (PCR), avînd ca scop readucerea preoților pe căile Domnului. La protestele vehemente ale BOR, Liga va fi scoasă în afara legii la 26 iunie.


Patriarhul se lansează în afaceri

După o ședință de fitness de post și o scurtă ședință de spa isihastă, Patriarhul Daniel a participat la degustarea oficială a cerealelor Choca’n pix, noul brand lansat de BOR, cereale cu miere călugărească și anafură, destinate copiilor ortodocși din diaspora. Se cunoaște precuparea ÎPS Daniel pentru promovarea valorilor ortodoxiei românești în rîndul consumatorilor, încă de la apariția în hipermarket-uri a apei minerale sfințite Agheasma Zorilor, la pet de 2 litri, precum și a altor produse, precum sucul natural Sf.Nectarie sau detergentul eco-teologic Cain & Ariel, al cărui spot publicitar a cîștigat Ad’Or în 2018.

Avem relații bune cu Sultanatul Suediei


După relațiile încordate din ultimii ani, o delegație a Sultanatului Unit al Suediei și Norvegiei, în frunte cu muftiul Mohamed Sgörenson Jr., a făcut o vizită oficială în țara noastră. Cei doi prelați, care au convenit să se tutuiască, spunîndu-și Danÿ și Moha, și-au exprimat îngrijorarea față de recrudescența catolicismului și protestantismului în Europa, subțierea stratului de ozon și nivelul ridicat de sulf din pîrțurile vacilor consumate de catolici, comparativ cu cel al oilor, consumate de musulmani și ortodocși, care dovedesc astfel un nivel mai ridicat de conștiință ecologică. Moha a declarat pentru Mediafax că, dacă tendințele actuale se păstrează, peste zece ani Europa va fi musulmană, neagră și atee.

Catedrala Mîntuirii Neamului caută șofer

Discuțiile privind amplasarea Catedralei Mîntuirii Neamului continuă. Uniunea Națională a Arhitecților din Chișinău a venit de curînd cu o idee revoluționară, care are la bază tehnologia fostelor rachete balistice ale URSS: catedrala să fie montată pe un sistem de șenile și apoi să fie deplasată prin țară, astfel încît să beneficieze de ea tot neamul românesc mîntuibil en-gros. Ideea a fost îmbrățișată de 50,000001% din enoriașii care au participat la un sondaj online pe site-ul catedralei, aflat încă în construcție, dar ceilalți 49,000009% au cerut renumărarea voturilor. Oricum se va decide, rămîn totuși două probleme mari: a) cine își va asuma răspunderea să ocupe postul de șofer de catedrală; b) rezolvarea problemei locului de parcare, dat fiind că România încă este deficitară la acest capitol și e posibil ca unii enoriași să ridice dimineața ștergătoarele Catedralei, parcată ilegal între blocuri! 



Adrian Năstase, două milioane de vizualizări pe blog, ca romancier

Adrian Năstase a publicat pe blog cel de-al 19-lea capitol al romanului Mătușa Tamara și premierul. Condus de imaginația nesecată a autorului, protagonistul, un fost premier inexistent al României, povestește aici cum a făcut rost din China, pe canale diplomatice, de obiectele sanitare și de decor pe care le-a instalat într-un apartament de pe fosta stradă Zambaccian, actualmente Cornu. Capitolul a înregistrat un record de vizualizări, peste două milioane, și aproape o sută de mii de comentarii, ceea ce ar putea fi dovada că aproape o treime din membrii comunității chineze din țara noastră au învățat românește. 

Nicolae Guță, primit în Academia Română

Pierderea vocii a fost pentru manelistul Nicolae Guță o șansă incredibilă. Dotat cu o inteligență sclipitoare, el a reușit ca în august 2010 să se înscrie și să termine în trei ani cursurile la Harvard, să-și ia doctoratul în biologie moleculară și, după încă un doctorat strălucit în ingineria sistemelor, să pună la punct teoria moleculei radiante, descoperire care a revoluționat cercetarea mondială. Propus la Nobelul pentru medicină, Guță, visiting profesor la M.I.T., a acceptat cu drag propunerea Academiei Române și va sosi pe 17 septembrie pentru recepția oferită în onoarea sa cu prilejul intrării în rîndul nemuritorilor români. Cu această ocazie se va lansa și volumul autobiografic Am iubit o moleculă, molecula mea.


Arta romanului foarte-foarte scurt
Se lansează, pe Twitter, primul roman compus doar din titlu: Plm brb. Succesul este fabulos, primul tiraj, de un exemplar, epuizîndu-se încă de la apariție.


Coelho învins de un român

Post-ul intitulat „Să moară mă-sa dacă nu sînt cel mai tare!“, scris de cel mai mare blogger român în viață, e tradus instantaneu în 20 de limbi, contra unor onorarii fabuloase, care îl fac pe Paulo Coelho să-și ardă, de nervi, următoarele 45 de romane de succes aflate în curs de editare în întreaga lume. Blogger-ul e decorat de președintele României, Elena Băsescu, și primește cadou un loc de veci, la Bellu, chiar lîngă Eminescu.

Record mondial al pianului nostru

Un tînăr pianist român în vîrstă de numai 4 ani, Marian Șuberteanu, a stabilit un nou record mondial la proba de pian-viteză, desfășurată la Viena. El a reușit să cînte integral Sonata a VIII-a, Patetica, de Beethoven, în doar un minut și treisprezece secunde. Recordul anterior îi aparținea unei maimuțe din Thailanda, antrenată special, care reușise să scoată, tot pe Sonata a VIII-a, un incredibil 1,23 secunde. Marian Șuberteanu a declarat că îi dedică recordul lui Marius Țeicu, maestrul său.

Racheta românească ajunge la Luvru

S-a lansat prima rachetă spațială românească low-cost din lume, concepută integral de către venerabilul inventator Iustin Capră. După investigația ce a urmat impactului cu Muzeul Luvru, s-a constatat că vinovat de acest accident este maistrul pensionar reangajat Gheorghe Poplăcuț, de 63 de ani, specialist în tehnologia informației. El a înlocuit din greșeală sistemul de operare al creierului rachetei cu un joc luat cadou pentru nepoțelul lui, Mugurel, joc pe care-l testa în paralel pe același calculator.

Poliția online în alertă

Țeava de Internet super-rapid care străbate țara noastră e zilnic înțepată de răuvoitorii care întinează imaginea României în lume. Înarmați cu burghie și căldări și escortați de cisterne improvizate, ei extrag cantități fabuloase de net rapid, pe care le comercializează fraudulos, pentru sume derizorii. Numai în curtea unui sătean aflat cu locuința exact lîngă țeava mare s-au găsit 70 de hectolitri de net. Întrebat ce face cu atîta net, săteanul rom a răspuns simplu: Cu ce dracu’ vrei să ne-ncălzim și noi, boierule, cînd e frig afară, dacă n-avem acces la pornache?

Zece pentru România continuă

Mihai Tatulici prezintă a zecea ediție a galei Zece gropi pentru România. Locul I este cîștigat de un crater din Fîstîci, care a reușit să înghită o coloană oficială compusă din opt mașini și trei motociclete, urmată la mică distanță de un șanț din Coțofenii din Dos, care a rupt în două un TIR ce transporta pufuleți.

Armata învață englezește

Începînd din 2020, engleza va fi limba oficială a Armatei Române și toate comenzile se vor da în această limbă, a anunțat Biroul de Presă al Ministerului Apărării. „Drumul spre modernitate pe care l-a ales Armata Română nu e unul simplu, însă pe termen lung va da roade neașteptate. Nu poți să te duci pe cîmpul de luptă și să te aștepți ca dușmanul să te amenințe pe limba ta. Faptul că nu ai învățat engleză te poate costa viața atunci cînd te afli în tranșee sau la bordul unui submarin.“ E o veste îmbucurătoare, mai puțin pentru piloții avioanelor supersonice care, acum, vor fi nevoiți să dea jos abțibildurile cu traduceri montate sub fiecare buton sau cadran.  „O să ne ia un an pînă învățăm iar toate astea“, a declarat Adrian Iovan, comandantul escadronului de vînătoare "Mircea cel Bătrîn 2", arătînd cu degetul spre cockpit-ul unui F16 vechi.

Dacia pentru toți

Ultimul deceniu s-a dovedit a fi de excepție pentru constructorii de la Dacia. După succesul planetar al modelului SUV Duster, după ce limuzina de lux Dacia Mogul a făcut să se prăbușească vînzările firmelor Rolls Royce, Bentley și Maybach, după ce Ferrari, Bugatti, Lamborghini, Maserati și Porsche au închis zeci de magazine, în urma lansării modelului sport Dacia Sprinten („Sprinteen“, pentru export), zisă și „Zvîrluga“, după lovitura dată marilor producători mondiali de microbuze familiale de către modelul Dacia Socrella, iată că designerii de la Mioveni s-au gîndit și la viitorii clienți. Aseară a fost prezentată oficial prima mașinuță cu pedale, pentru copii, Dacia Prichindel (în variantele sport și off-road). Președintele Elena Băsescu a declarat pe postul public Taraf TV că își va cumpăra chiar din prima săptămînă un exemplar.

Românii lansează automobilul electric

Renault a lansat primul automobil Dacia Duster cu propulsie electrică low-cost. Pentru a încuraja industria internă a României, s-a apelat la fabrica de baterii Elba. Elba, o întreprindere care n-a beneficiat de investiții în ultimii 30 de ani, face doar baterii de epocă. Sînt aceleași baterii de lanternă pe care le foloseam cu toții prin anii ’80 și pe care le legam între ele cu izolirband. Francezii au adaptat Duster-ul la produsele Elba și au creat un rezervor electric special unde sînt deșertate bateriile. Un plin de Elba înseamnă 2.500 de baterii de 1,5 volți rotunde sau 3.500 de baterii de 1 volt pătrate. Cu acest plin, Duster electric low-cost are o autonomie de 2 kilometri, specialiștii constatînd că asta e distanța maximă între două magazine Germanos. Sigur, la Germanos nu se găsesc baterii Elba, dar Dacia a declarat că deocamdată, e vorba despre un concept car. Duster electric low-cost se adresează clienților șomeri cu spirit de aventură, celor ce doresc să fie nu doar șoferi, ci piloți de încercare. Prima încercare a pilotului ar fi să verifice dacă bornele au fost puse corect, pentru că electrocutarea se vinde doar opțional. Portierele care se deschid greu și care exprimă mîna de ajutor întinsă de astă dată halelor Faur, se pot deschide cu tîrnăcopul, după cum arată desenele din cartea tehnică. Atenție, tîrnăcopul trebuie să aibă mînerul bine izolat!
 
Imobiliarele și-au revenit

Piața imobiliară se află în continuare în blocaj. Apartamentele cu 4 camere (gresie, faianță, aer condiționat, parchet, termopane, femeie de serviciu, cîine) din zona Unirii au atins prețul de 1.200 de euro, negociabil, dar nu se vînd pentru că nu mai are nimeni bani să le cumpere. Singurele tranzacții care mai funcționează sînt cele de tipul „Schimb două camere confort I și copil 12 ani, care mănîncă mult, pe garsonieră, confort II și copil 22 de ani, care se întreține singur“.


Sinucigașii dau viață turismului

De cînd au devenit unul dintre cele mai importante obiective turistice din România, Porțile de Fier au atras mii de turiști din străinătate, cei mai mulți dintre ei veniți aici pentru a se sinucide. Din rațiuni de securitate, Ministerul Turismului negociază cu Parlamentul European instituirea unui loc special amenajat unde străinii să se poată arunca de pe baraj, contra cost, fără a distrage sau deranja alte grupuri de vizitatori. „Turismul sinucigaș încă e o zonă gri, la fel ca prostituția sau drogurile. Trebuie doar să ai curajul să profiți de pe urma lui. Credeți că un suedez venit să se sinucidă și-ar lua o cameră ieftină? Dacă tot mergem în Olanda pentru iarbă, pastile și transsexuali, de ce n-am putea să mergem în România pentru sinucidere?“, a declarat ministrul Turismului.
















                                                                   ...preluare de pe Academia Catavencu

1 comentarii:

Anonim spunea...

cu SPAGA asa e man:) mai nou isi opereaza buzunarele sa nu faca buzunaroscleroza ca sa intre mai multi bani in ele.danutz